Hukuk Fakültesi
Hakkında
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Hukuk Fakültesi, uluslararası standartlarda eğitim sunmayı amaçlayan bir fakültedir. 2010-2011 Akademik Yılında, eğitim – öğretim faaliyetlerine başlayan Hukuk Fakültesi, Hukuk (Türkçe) ve Hukuk (İngilizce) olmak üzere iki programdan oluşmaktadır. ELFA üyesi olan Fakülte, öğrencilerine hem ulusal hem de uluslararası hukuk sistemlerini kapsayan bir müfredat sunarak öğrencilere geniş bilgi donanımı kazandırmayı amaçlar. Akademik kadrosu, alanında uzman akademisyenlerden oluşmaktadır. Eğitim dilinde, Türkçe ve İngilizce seçenekleri sunarak öğrencilere yabancı dilde eğitim fırsatı vermektedir. Hukuk Fakültesi, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamalı çalışmalara dönüştürebileceği sanal mahkeme uygulamaları ve KKTC’de tek olan hukuk klinikleri ile Drama ve Hukuk Atölyeleri gibi fırsatlar da sunmaktadır. Mezunlar, ulusal ve uluslararası düzeyde geniş kariyer imkanlarına sahiptir.
Misyon ve Vizyon
Hukuk Fakültesi, hukukun üstünlüğüne inanan, hukuk öğretimi ilkeleri çerçevesinde, savunduğu değerleri ifade edebilen, iletişimi güçlü, sorumluluk sahibi, etik değerlere sahip, farklı görüşlere saygı duyan, çağdaş, toplumsal hizmet bilinciyle hareket eden hukukçular yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Etkili, güvenilir, ulusal ve uluslararası yeterliliği olan ve bu anlamda akademik çalışmaları ve eğitim yeterliliği kabul gören, hukuk insanı yetiştiren bir fakülte olmaktır.

EĞİTİM İMKANLARI
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Hukuk Fakültesi, öğrencilerine modern ve donanımlı eğitim olanakları sunmaktadır. Fakültede, uluslararası hukuk ve ulusal hukuk sistemlerini kapsayan geniş bir müfredat uygulanmaktadır. Dersler, alanında uzman akademisyenler tarafından Türkçe ve İngilizce seçenekleriyle verilmektedir. Teknolojiyle desteklenen ders materyalleri ve zengin kütüphane kaynakları sayesinde, öğrencilere araştırma ve öğrenim süreçlerinde güçlü bir destek sağlanmaktadır. KKTC’de tek olan Hukuk Kliniği, Drama ve Hukuk Atölyesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği gibi çalışmalara olanak tanıyan eğitim anlayışı, öğrencilerin pratik deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla yapılan sanal mahkeme ve münazara yarışmaları ile desteklenmektedir. Bu etkinlikler, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmelerine, hukuki argümanlarını geliştirmelerine ve mesleki yetkinlik kazanmalarına katkı sağlamaktadır. Ayrıca, grup çalışmaları ve interaktif yöntemlerle yürütülen bu faaliyetler, öğrencilerin eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini artırmayı hedeflemektedir.
Dört yıllık eğitimin sonunda öğrencilerimiz, edinmiş oldukları teorik bilgi birikimi ve analitik düşünme becerisini mezuniyet projesi hazırlayarak gösterme olanağına da sahiptirler. Öğrencilerimiz, lisans eğitimi süresince edindiği hukuki bilgi, analiz ve yorumlama becerilerini belirli bir konu çerçevesinde bilimsel yöntemlerle ortaya koyduğu, bağımsız ve akademik nitelikte bir çalışma hazırlayarak, bu çalışmayı bir jüri önünde sunmaktadırlar. KKTC ve Türkiye Hukuk Fakültelerinde ilk olan bu uygulama ile öğrencilerimiz bilimsel araştırma ve sonuç elde etme yeteneğine de sahip olmaktadırlar. Bunun yanı sıra, TC Devleti tarafından hazırlanan Ulusal Staj Programına da dahil olan fakültemiz, öğrencilerimize öğrenimleri süresince yaz aylarında staj imkanı sağlamaktadır. Ayrıca, yabancı ve KKTC uyruklu öğrencilerimiz için kendi bünyesinde isteğe bağlı bir staj programı başlatan fakültemiz, öğrencilerimize öğrenimleri süresince yaz aylarında staj imkanı sağlamaktadır.
İletişim
Hukuk Fakültesi
Merkezi Derslikler, CL103
Tel: +90 392 671 1111 Dahili: 2351
Fakülte E-posta: secretary-fol@ciu.edu.tr
Dekan: Prof. Dr. Şölen KÜLAHÇI
Dekan E-posta: skulahci@ciu.edu.tr